Lucas Brinkhuis

Statenlid

Ik ben Lucas, 20 jaar, en ik woon in Schalkhaar. In het dagelijks leven ben ik student katholieke theologie en geschiedenis

De afgelopen tijd heb ik als voorzitter van DWARS Overijssel gemerkt dat jongeren weinig weten van de provinciale staten. Je kunt het ze moeilijk kwalijk nemen: de gemiddelde leeftijd van de Statenleden gaat over de 50 heen en van een twintiger of tiener in de Staten hebben ze nog nooit gehoord. Drie generaties die niet vertegenwoordigd zijn in onze provincie. Ik vind dat elke generatie zich vertegenwoordigd moet voelen.

Want jongeren kunnen veel voor de Staten doen en de Staten voor de jongeren. Openbaar vervoer is zo'n thema waar we veel voor elkaar kunnen betekenen. Het ov in Overijssel laat nog steeds te wensen over. Leerlingen uit Oldenzaal die in Hengelo naar school gaan komen vaak niet op tijd op school en het Kamperlijntje is ook niet iets om trots op te zijn. Het openbaar vervoer is ook meteen een perfect voorbeeld waar ik iets aan wil doen als jongere. Wat ook meteen positieve effecten op het milieu heeft en groepen als ouderen helpen. Natuur is prachtig en natuur moet leuk zijn. Door onze natuurgebieden te beschermen en speelbossen aan te leggen kunnen we de natuur voor kinderen en ouders extra leuk maken. Zo zorgen we ervoor dat de openbare natuur ook echt voor iedereen is.

Deze kansen vinden: dat wil ik gaan doen!

Verder is het mijn doel om meer bekendheid voor de Provinciale Staten te krijgen, zeker bij jongeren. Ik hoop door leuke filmpjes, actief te zijn op sociale media en via DWARS jongeren bij de Staten te betrekken.

Samen gaan we Overijssel veranderen!