Uitreiking Groen Lintje door Liesbeth van Tongeren
Uitreiking Groen Lintje door Liesbeth van Tongeren

GroenLinks reikt Groen Lintje uit aan ‘Stop Afvalwater Twente’

Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) reikte zondagmiddag in Rossum (gemeente Dinkelland) het Groene lintje uit aan het burgerinitiatief ‘Stop Afvalwater Twente’. Het burgerinitiatief zet zich in voor het behoud van de schone bodem, en verzet zich daarom tegen de lozingen van het olie-afvalwater door de NAM in Overijssel. GroenLinks Overijssel wil met het Groene Lintje de inwoners aanmoedigen door te gaan met de strijd tegen het olie-afvalwater, net als GroenLinks doet in gemeenten, provincie en in de Tweede Kamer.

In een prachtig besneeuwd Twente, onder toeziend oog van cabaretier Herman Finkers, sprak Van Tongeren lovende woorden uit voor het burgerinitiatief en riep hen op door te gaan met de strijd tegen het olie-afval uit Schoonebeek. Komende woensdag doet Van Tongeren dat in het mijnbouwdebat in de Tweede Kamer, waar de afvalwaterinjecties aan de orde komen.

Eerder op de zondag organiseerde GroenLinks een bijeenkomst in Hengelo over duurzame energie, de oplossing voor de schadelijke gevolgen van de fossiele energieopwekking. Nederland bevindt zich in de achterhoede van landen op het gebied van een duurzame energieopwekking.