Manouska Molema

Fractievoorzitter

Sinds 2006 zet ik me vol enthousiasme in voor GroenLinks om daarmee mijn steentje bij te dragen aan een groene en sociale wereld. De afgelopen 13 jaar was dit in mijn woonplaats Oldenzaal als raadslid en wethouder.

In die periode heb ik gezien hoeveel invloed de provincie heeft op grote thema’s zoals de energietransitie, het openbaar vervoer, en het beschermen en versterken van onze natuur.

Politiek draait voor mij om idealen, een betere wereld, een duurzame wereld en een eerlijke wereld, waarin we oog hebben voor elkaar. Niet alleen mijn ouders worden hier oud en mijn kinderen groeien hier op, ook de ouders en kinderen van andere inwoners van de provincie Overijssel. Zij mogen erop kunnen vertrouwen dat GroenLinks zich inzet voor alle inwoners zodat ze hier op een prettige manier oud kunnen worden. Onze kinderen, en de kinderen van onze kinderen, moeten erop kunnen vertrouwen dat ze nu en in de toekomst een fijne plek hebben om te leven.  

GroenLinks is voor mij de partij die zich vanuit deze idealen inzet voor verandering, samen met andere partijen, zoals inwoners, maatschappelijke partners, instellingen, en ondernemers. Altijd een herkenbaar en duidelijk standpunt dat bijdraagt aan een duurzame en eerlijke wereld.

Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan voor GroenLinks in de provincie Overijssel om daarmee mij hard te maken voor een versnelling van de energietransitie, het verbeteren van het openbaar vervoer in steden en dorpen, en het kunnen versterken van onze prachtige natuur.