Nieuws

Deventer Open Innovatiecentrum (DOIC) roept vragen op

Akzo Deventer

GroenLinks in Provinciale Staten vraagt schriftelijk opheldering aan het provinciebestuur over het Deventer Open Innovatiecentrum (DOIC). Het is de bedoeling dat de provincie en gemeente fors gaan investeren in dit centrum. Ook is er op deze locatie sprake van een grote bodemverontreiniging.

Lees verder

GroenLinks is bezorgd over drinkwaterwinning Weerselo

GroenLinks in de Tweede Kamer en in Overijssel hebben zorgen over de drinkwaterwinning boven een gasveld in Weerselo (gemeente Dinkelland). In dit gasveld wordt olie-afvalwater geïnjecteerd door de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM).

Lees verder

Sylvana Rikkert lijsttrekker GroenLinks Zwolle

 
Leden kiezen voor diverse lijst met ervaring en nieuw talent

Sylvana Rikkert (32) is op 28 september door de leden unaniem gekozen tot lijsttrekker van GroenLinks Zwolle.  Sylvana is nieuw in de Zwolse politiek en zit boordevol passie en energie om de GroenLinks-lijst aan te voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Sylvana: “Ik kan niet wachten om met een enthousiast team aan de slag te gaan om te vechten voor onze waarden: empathie, eerlijk delen en duurzaamheid."

Op nummer 2 van de kandidatenlijst staat Norman Finies en nummer 3 is zittend raadslid Remko de Paus. De top tien bestaat vervolgens uit Patrick Pelman, Margriet Leest, Eildert Noorda, Lennart Hartman, Simone Boshove, Arne Pronk en Mathilde Tempelman. De leden van GroenLinks stemden over de gehele kandidatenlijst.

Lijsttrekker Sylvana Rikkert is trots op haar nieuwe team: “Het is een mix van ervaring en nieuwe gezichten, diverse achtergronden en deskundigheden. Met deze mensen blijven we werken aan een duurzamer en socialer Zwolle. Het is tijd voor verandering en die verandering begint op 21 maart hier!”
 

Lees verder

GroenLinks: hoge provinciale rekening voor dierenopvang is ongewenst

GroenLinks in Provinciale Staten is geschrokken van de hoge rekening die de egel- vogel- en vleermuizenopvang in Kampen van het provinciebestuur heeft ontvangen. De provincie wil ruim 1700 euro van de opvang hebben voor een verstrekte ‘vergunning’.
Komende woensdag, in de vergadering van Provinciale Staten, vraagt GroenLinks fractievoorzitter Robert Jansen opheldering aan het provinciebestuur. En hij wil weten of er nog meer dierenopvangorganisaties zijn die dergelijke rekeningen al hebben gekregen, of nog krijgen.
Lees verder

Pagina's