Nieuws

Gemeenteraadsverkiezingen: waar doen we mee?

Op 21 maart 2018 gaan we weer naar de stembus. Er zijn dan de gemeenteraadsverkiezingen. GroenLinks doet in Overijssel mee in 18 gemeenten (in Borne en Twenterand hebben we een gezamenlijke lijst met de PvdA).

Lees verder

Snelfietsroute Deventer-Raalte kansrijk

Naar aanleiding van publicaties in de media heeft GroenLinks-Statenlid Kees Slingerland vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten (GS) van Overijssel. Uit de antwoorden blijkt duidelijk dat als de drie betrokken partijen, de gemeentes Deventer en Raalte en de Provincie, hun beste beentje voorzetten de fietssnelroute Raalte-Deventer er op middellange termijn kan komen.

Lees verder

GroenLinks zet in Overijssel de bloemetjes buiten

In de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen zet GroenLinks letterlijk de bloemetjes buiten. In elf Overijsselse gemeenten deelt GroenLinks de komende weken in totaal zo'n 11.000 zakjes bloemenzaad uit. Dat is voldoende om bijna 14 voetbalvelden in te zaaien.

Lees verder

Overijssel krijgt snelle fietsroute Zwolle – Hardenberg

De provincie Overijssel gaat een snelle fietsroute aanleggen tussen Hardenberg en Zwolle. De fietsweg door het Vechtdal verbindt straks de gemeentes Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Zwolle. De ‘snelle Vechtdalroute’ is een initiatief van GroenLinks en PvdA, en kreeg bijna unanieme steun in provinciale staten.

Lees verder

GroenLinks: ‘Provinciebestuur moet olie-afvalwaterplan terugnemen en aanpassen’

Het College van Gedeputeerde Staten heeft woensdag de nieuwe Omgevingsvisie ter inzage gelegd. Die visie zet Hardenbergse gasvelden in de etalage om olie-afvalwater in te dumpen. GroenLinks fractievoorzitter Robert Jansen: ‘Provinciale Staten hebben meerdere keren het standpunt verkondigd dat zij tegen de NAM-afvalwaterinjecties zijn, en nu zet het provinciebestuur de deur open naar het afvalwater? Er moet een dikke streep door dit plan van het provinciebestuur (bestaande uit CDA,VVD, D66 en ChristenUnie). Daarom vragen wij komende woensdag aan het provinciebestuur dit plan terug te nemen en aan te passen.

Lees verder

Pagina's