GroenLinks zet in Overijssel de bloemetjes buiten

In de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen zet GroenLinks letterlijk de bloemetjes buiten. In elf Overijsselse gemeenten deelt GroenLinks de komende weken in totaal zo'n 11.000 zakjes bloemenzaad uit. Dat is voldoende om bijna 14 voetbalvelden in te zaaien.

Met de actie wil GroenLinks aandacht vragen voor het verbeteren van biodiversiteit en het ecosysteem voor bijen, vlinders en insecten. Het is code 'rood' voor de 360 soorten wilde bijen die in Nederland leven. Recent onderzoek laat zien dat in de afgelopen 27 jaar de vliegende insecten met 75% zijn afgenomen. En dat terwijl bijen en insecten ontzettend belangrijk zijn voor het bestuiven van bloemen, planten en bomen, en dus ook van onze groenten en fruit.

De zakjes bloemenzaad worden door GroenLinks leden verspreid in hun gemeenten. "We vragen onze inwoners om het bloemenzaad te zaaien in hun tuin of op braakliggende terreinen waardoor zij fraaie ecolinten gaan vormen. Dat is niet alleen goed voor de bijen, maar je tuin of buurt fleurt er natuurlijk ook erg van op!", aldus GroenLinks.

Deelnemende afdelingen zijn: Almelo, Deventer, Dinkelland, Enschede, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Raalte en Steenwijkerland. Het bloemenmengsel is speciaal samengesteld door zadenspecialist Bulter uit de Lutte.