GroenLinks is verheugd om Manouska Molema (36) uit Oldenzaal voor te dragen als lijsttrekker voor de Statenverkiezingen. Ze is voormalig wethouder van de gemeente Oldenzaal en momenteel nog raadslid aldaar. Manouska is iemand die zich al jaren namens GroenLinks inzet voor een groene en sociale wereld.

Tijdens de ledenvergadering is het vertrouwen in Manouska Molema uitgesproken. Ook is de verwachting uitgesproken dat GroenLinks deze verkiezingen een goed resultaat zal behalen. Er is een verbindend en ambitieus verkiezingsprogramma vastgesteld.
Manouska Molema kan niet wachten om aan de slag te gaan voor GroenLinks in de provincie Overijssel. Ze is enthousiast, heeft politieke en bestuurlijke ervaring, en legt snel verbindingen.

Manouska Molema: “Ik vind het een eer dat ik GroenLinks Overijssel mag vertegenwoordigen en zal me dan ook maximaal inzetten voor een mooi resultaat!"

Nummer twee op de lijst is Robert Jansen (38) uit Deventer. Hij zet zich al jaren in voor GroenLinks idealen in de provincie Overijssel. Hij heeft dossierkennis en laten zien dat hij mooie resultaten kan bereiken. Hij wil graag de komende periode door met het realiseren van de GroenLinks idealen in Overijssel.

Claudi Groot Koerkamp (46) uit Wijhe, de nummer drie van de lijst, is relatief kort lid van GroenLinks en maakt indruk met haar wil en kwaliteit om zich in te zetten voor een betere provincie. Ze heeft veel ervaring met samenwerking in teams en ze heeft een groot netwerk. Ze is sterk in de verbinding leggen tussen overheid, onderwijs en ondernemers.

Een van onze jonge kandidaten staat op plek vier: Lucas Brinkhuis (19) uit Schalkhaar. Hij is de drijvende kracht achter DWARS Overijssel, de jongerenorganisatie van GroenLinks. Zijn jeugdig enthousiasme gaat gepaard met een uitgebreide kennis.

Met verjonging en spreiding over hele provincie, en dorpen en steden.
Er staan maar liefst drie kandidaten namens DWARS op de lijst. De jongste kandidaat is Jarno van Straaten uit Deventer (16 jaar, plek 18). Maar ook de top-vijf kandidaten zijn jong.

In totaal bestaat de lijst uit 47 kandidaten. De kandidaten komen niet alleen uit de steden, maar ook uit onder andere Hasselt (Zwartewaterland), Mander en Harbrinkhoek (Tubbergen), Kalenberg (Steenwijkerland), Geerdijk (Twenterand), Holten (Rijssen-Holten) en Goor (Hof van Twente)